“En olisi uskonut, että tällaista onkaan!”

Tietokone tehokäyttöön ilman käsiä

Liikenneonnettomuudessa halvaantunut Veli Tarvainen suosittelee Zono-hiirtä monesta syystä. Quhan ainutlaatuinen teknologia mahdollistaa muun muassa tietokoneen, tabletin, älypuhelimen ja Smart-TV:n ohjauksen tarkasti ja ergonomisesti.

 

“Vuosien varrella olen kokeillut monenlaisia apuvälineitä, kuten pallo- ja täplähiiriä, puheohjausta ja silmälasin sankoihin kiinnitettävää liikekytkintä. Kursorin liikuttaminen oli vaivalloista, epätarkkaa ja pidemmän päälle kivuliasta. Zono on aivan eri tason laite, täplähiirtä kymmenen kertaa parempi. En olisi uskonut, että tällaista onkaan”, Veli toteaa ja avaa sanojensa tueksi tietokoneelta työnäytteen. “Olen ammatiltani mainossuunnittelija ja teen sisustusvärisuunnitelmia. Taipumukseni luovalle alalle on periytynyt isäni puolelta. Kuljin jo pienenä luonnossa isän mukana ja seurasin, kuinka hän valmisti sommitteluja metsän raaka-aineista, kuten puusta ja pahkasta. Auto-onnettomuus muutti kaiken. Zonon ansiosta kykenen jälleen tarkkuutta vaativaan työntekoon taitto-, kuvankäsittely- ja suunnitteluohjelmistoilla”, Veli kertoo.

KÄYTETTÄVYYS RATKAISEE

“Zono oli helppo ottaa käyttöön ja säätömahdollisuuksia on runsaasti. Kursori ei huoju ja seuraa tarkasti pään liikettä”, Veli jatkaa. Veli pääsi kokeilemaan myös Sento-puhalluskytkintä. Laite mahdollistaa klikkauksen kevyellä puhalluksella, aidon hiiren veroisesti. ”Senton avulla voin pitää käteni lämpimässä peiton alla ja selata töitäni Smart-Tv:n näytöltä. Työhöni kuuluu kuvien muokkaamista ja tekstinkäsittelyä, eli kursoria joutuu liikuttamaan paljon. Zono on niin ergonominen, ettei sen käyttöä huomaa, eivätkä niskat ja hartiat kipeydy edes lehtiä selatessa. Samasta syystä olen voinut vähentää lihasrelaksanttien käyttöä ja tehdä pidempiä työpäiviä. Koska ohjaus ei ole etäisyydestä kiinni, voin sijoittaa näytön sopivalle etäisyydelle, ja esimerkiksi Smart-TV:n käyttö onnistuu sängyltä käsin”, Veli toteaa. Seuraavaksi Veli siirtyy 3D- ja logosuunnittelun pariin. Eteenpäin!

Petri Latva-Rasku
Marketing Director, Quha oy
petri.latva-rasku@quha.com
Tel. +358 40 527 6443
www.quha.com

Quha_Logo_s